Is jouw boekhouder passief of actief?
Actieve-boekhouder-in-Zwolle

En wat een passieve boekhouder kost…

Zolang jij niets van je boekhouder of accountant hoort, ga je er al gauw van uit dat jouw financiële zaken op orde zijn. Jij levert je facturen en bonnetjes keurig aan, en weet niet beter dan dat je op het juiste moment investeert en geen fiscale kansen laat liggen. Maar wist je dat een passieve boekhouder jou veel geld kan kosten?

Geen proactieve (boek)houding

Als ondernemer vertrouw jij je financiën toe aan je boekhouder. Hij doet precies wat je van hem vraagt: jouw boekhouding en belastingzaken beheren, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Maar kun je uitgaan van zijn expertise, of laat je kansen liggen? Wanneer jouw boekhouder niet proactief met jouw boekhouding bezig is, kijkt hij niet inhoudelijk naar jouw zaak. Een passieve boekhouder verdiept zich niet in mogelijke voordelen voor jou en je onderneming, dat kost jou uiteindelijk geld! Pas bij de jaarafsluiting komen de foutjes én de kansen die je gemist hebt aan het licht. Misschien krijg je zelfs problemen met de Belastingdienst, de douane of andere instanties waarbij je je verplichtingen niet bent nagekomen. Laat jij ook geld liggen?

Dit levert een actieve boekhouder jou op

Jij bent als ondernemer al druk genoeg, en geeft je financiële administratie graag uit handen. Wist je dat je daarbij veel voordeel hebt van een boekhouder met een proactieve houding? Van een nieuwe laptop tot een auto van de zaak: een actieve boekhouder zorgt ervoor dat jij de juiste keuzes maakt op het juiste moment. Hij weet wanneer jij een investering kan doen, of wanneer juist niet, en wijst je op (corona)regelingen en aftrekposten. Zo laat je voor jouw onderneming geen kansen op fiscaal voordeel liggen. Welke voordelen kan een actieve boekhouder voor jou hebben?

Vraag je boekhouder om advies

Je kunt advies inwinnen bij jouw boekhouder over de voordelen die voor jouw onderneming te behalen zijn, maar let op! Doordat er meestal per uur wordt afgerekend, zijn de advieskosten bij een boekhouder vaak erg hoog. Het gaat om jouw financiën, dus wil je de juiste keuzes maken. Heeft jouw boekhouder de tijd om écht goed te kijken wat jij het best kunt doen?

Onbeperkt advies over jouw boekhouding

Zoek jij een boekhouder in Zwolle die actief met je meedenkt? Als klant van administratiekantoor Hofman FMD kun jij onbeperkt advies inwinnen; zo maak je altijd de juiste keuzes. We wachten niet tot jij aan de bel trekt, maar zijn proactief en nemen persoonlijk contact met je op als we kansen zien. Door jou te adviseren over de beste opties in jouw situatie, zorgen we er samen voor dat jij het meest uit jouw bedrijf kunt halen. Maak je geen zorgen over je financiële situatie; wij zorgen dat je de juiste beslissingen neemt, zodat jij je helemaal kunt richten op je werk als ondernemer.

Actieve boekhouder in Zwolle voor ZZP en MKB

Wil jij weten wat boekhouder Hofman FMD in Zwolle voor jouw onderneming kan betekenen? Ook voor jou als ZZP’er of voor je MKB bedrijf hebben wij een passend aanbod. We verzorgen jouw complete boekhouding én denken als actieve boekhouder altijd met je mee. Laat niet langer geld liggen! Bekijk hier welk pakket bij jouw situatie past.

Jouw boekhouding goed geregeld!

Hofman FMD - Boekhouder Zwolle en omgeving

  • Ben jij klaar om voor eens en altijd jouw boekhouding op orde te krijgen?
  • Samen te werken met experts die op al je vragen snel antwoord geven? 
  • Waar geen onverwachte kosten en addertjes onder het gras verscholen zitten?
  • Die je proactief benadert en je zo behoedt voor fouten en wijst op kansen?
  • Die je meer geld oplevert dan het je kost?
Boekhouder Zwolle