Kleiner groeien als nieuwe groeistrategie

 

Actieve-boekhouder-in-Zwolle

Kleiner groeien als nieuwe groeistrategie

Groot, groter, grootst. Het enige dat lijkt te tellen in onze economie is meer omzet en meer winst. Maar groter groeien is niet de norm. Wij, Hofman FMD, willen wel groeien maar niet groter worden. In een wereld waar groot, groter, grootst normaal lijkt, maken wij met onze onderneming graag een tegengestelde ontwikkeling door. Dat is de nieuwste groeistrategie.

Groter groeien als groeistrategie.

Wat is er mis met groter groeien als groeistrategie? Denk maar even met ons mee. Als we groter zouden willen worden, zouden we meer klanten moeten werven, meer personeel moeten aantrekken, grotere werkruimtes moeten kopen of huren en meer computers moeten aanschaffen. Wat zouden we daarmee bereiken? Meer omzet? Meer kosten? Meer winst? Meer zorgen? Vast wel. Maar zouden we ook meer plezier in ons werk krijgen? En zouden onze klanten er beter van worden? We zouden zoveel klanten hebben dat we eigenlijk niet meer weten wie onze klanten zijn. En het zijn juist onze klanten die ons bestaansrecht geven.

Zonder klanten, geen Hofman FMD.

Beter worden als groeistrategie

Wij willen liever klein blijven. En weet u waarom? We willen onze klanten graag persoonlijk kennen. We willen weten wat hen bezighoudt. We willen een klankbord zijn, een eerste aanspreekpunt voor alles wat met ondernemen te maken heeft. Om dat aanspreekpunt te kunnen zijn, moeten we groeien. Groeien in de betekenis van beter worden. We willen onszelf blijven ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van administratie, belasting, verzekeringen, maar ook op het gebied van ondernemen. We willen nog beter worden om onze klanten steeds beter te kunnen ondersteunen. Dat is onze groeistrategie. Dat doen we graag samen met onze ondernemers. Samen kijken we welke wegen we gaan bewandelen. Samen kijken we hoe we omgaan met (technologische) ontwikkelingen in onze samenleving. Want samen kunnen we meer.

Nieuwe klanten

Eigenlijk zijn we heel tevreden met de omvang van Hofman FMD. We kunnen onze klanten goed bedienen, we kennen onze klanten en zij weten wat ze aan ons hebben. Groter groeien is niet onze ambitie, beter worden wel. Soms nemen we nieuwe klanten aan. Want natuurlijk hebben ook wij te maken met klanten die stoppen met hun onderneming omdat ze bijvoorbeeld met pensioen gaan. Of we nemen afscheid van elkaar omdat de relatie niet brengt wat we ervan gehoopt hadden. Dus is er soms ruimte voor nieuwe klanten.

We zoeken klanten die goed bij ons passen zodat samen werken ook leuk werken betekent. We zoeken klanten die met ons mee willen ontwikkelen, die passen bij onze groeistrategie. Daarom zijn we selectief. Zo kunnen we groeien zonder groter te worden. Wij noemen het kleiner groeien.

Kennis maken?

Samen kleiner groeien? Bel met Hofman FMD of neem contact op via het contactformulier. En in een vrijblijvend kennismakingsgesprek komen we erachter of we een klik hebben en samen verder willen ontwikkelen.

Jouw boekhouding goed geregeld!

Hofman FMD - Boekhouder Zwolle en omgeving

  • Ben jij klaar om voor eens en altijd jouw boekhouding op orde te krijgen?
  • Samen te werken met experts die op al je vragen snel antwoord geven? 
  • Waar geen onverwachte kosten en addertjes onder het gras verscholen zitten?
  • Die je proactief benadert en je zo behoedt voor fouten en wijst op kansen?
  • Die je meer geld oplevert dan het je kost?
Boekhouder Zwolle